Geld maakt gelukkig?

Heel veel mensen relateren succes en geld aan elkaar, maar dat is niet altijd het geval. 

Het beeld wat de meeste mensen hebben over mensen die ‘’succes’’ hebben is bijna stereotyperend te noemen, bakken vol met geld, dikke auto’s en heel veel luxe. Maar wat is eigenlijk de definitie van succes? Inderdaad, het is natuurlijk fijn als je met jouw eigen onderneming veel geld maakt, maar voor veel mensen kan de definitie ‘’succes’’ ook betekenen dat je met veel plezier en passie naar je werk gaat. ‘’Succes’’ drukt de eén uit in de hoeveelheid geld dat de ondernemer verdiend heeft, er zijn ook mensen die succes uitdrukken in immateriële dingen zoals voldoening en geluk. Als je online de definitie zoekt van succes krijg je het volgende: 

‘’Van Dale omschrijft succes als ‘goede afloop, uitkomt of uitslag’ en ‘iets dat goed afloopt’. Deze definitie legt de nadruk op een vooropgezet eindresultaat, op de geslaagde verwezenlijking van een voornemen. Succes wordt gezien als de afronding van een bepaald proces en niet zozeer als doel op zich’’. 

‘’Een goede afloop” is een betere definitie van succes, omdat het eigenlijk zegt dat iedereen zelf zijn definitie kan geven aan succes.

Als je veel geld hebt kan je ook ongelukkig zijn. Dit zie je veel bij artiesten omdat ze vol worden geboekt met optredens. Dit betekend dat ze weinig slaap hebben per nacht of soms helemaal geen slaap. Als een artiest de hele wereld rondvliegt voor optreden kan dit veel energie kosten. Veel geld maakt dus niet altijd gelukkig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *