Succes = Gelukkig zijn?

Mensen die succesvol zijn worden vaak gezien als gelukkig, maar is dit ook altijd zo?

Nee, zeker niet. Succesvol zijn betekent vaak dat mensen veel druk op zich hebben en veel verantwoordelijkheid hebben over hun onderneming. Je kunt bijvoorbeeld ondernemen in iets waar je goed in bent en iets waar veel vraag naar is, maar als je er geen passie voor hebt dan kun je nog zo veel materiele bezittingen hebben, maar de kans dat je ongelukkig wordt met jouw onderneming is erg groot. 

Er zijn genoeg voorbeelden van ondernemers die een enorm eigen vermogen hebben opgebouwd, maar dat kan ook nadelig werken. Ondernemers die veel geld hebben krijgen bijvoorbeeld vaak te maken met zogenaamde ‘’golddiggers’’. Dat zijn mensen die vrienden met je willen worden of iets van je willen omdat je bezit over een groot vermogen. Het is belangrijk om daar onderscheid in te kunnen maken als succesvol ondernemer. 

Geld maakt dus niet altijd gelukkig, de ene kan wel verstandig omgaan met zijn geld en zijn persoonlijke omgeving maar er zijn ook succesvolle ondernemers die dat wat moeilijker vinden en ervoor kiezen om verkeerde mensen in hun kring toe te laten treden en dat kan resulteren in conflicten en/of misbruik. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *